Waktu memasak : 15 minit
Saiz hidangan untuk :  3 orang
BAHAN-BAHAN:
  • 225 gm gula pasir perang
  • 50 gm serbuk koko
  • 10 gm baking powder
  • 2 biji telur
  • 50gm susu segar
  • 125gm mentega | dicairkan
  • 50gm kacang walnut
  • 50gm kismis
  • 70gm tepung kek
CARA MEMASAK:
  1.  Brownie: Campurkan kesemua bahanbahan dan dipukul sehingga sebati, tuangkan di atas dulang pembakar dan dibakar pada suhu 200ºC selama 10-15 minit. Angkat dan sejukkan.
  2.  Kek ais krim: Masukkan brownie kek ke dalam acuan yang tingginya 7.5cm dan masukkan pula ais krim di atasnya. Tekan sehingga padat dan bekukan.
  3.  Ulang langkah ini untuk perasa aiskrim seterusnya.
  4.  Bekukan di dalam peti sejuk dan biarkan semalaman.
  5. Bolehlah dinikmati.